ЛОВА: Вчителів української мови у Луганську перепрофілюють викладати російську за 256 годин

ЛОВА: Вчителів української мови у Луганську перепрофілюють викладати російську за 256 годин

Виш у Луганську перепрофілює вчителів української мови викладати російську. 99 % субвенції для надання безкоштовних ліків у самопроголошеній «лнр» не використали минулого року.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, виш, який загарбники називають Луганським державним педагогічним університетом, що діє на окупованій території, проводить безкоштовне профнавчання за напрямами «російська мова та література» та «Дошкільна освіта».

Туди направляють, зокрема, педагогів, які мають диплом про освіту «Українська мова та література», а також тих, у кого не дійсні курси підвищення кваліфікації після 2014 року. Курси тривають 256 годин.

Також повідомляється, що 99 % коштів, які мали забезпечити отримання ліків за пільговими рецептами, зокрема, безкоштовно, у самопроголошеній «лнр» минулого року не використали.

«Через бездіяльність місцевого «мінздраву» населення, яке упродовж багатьох років ставало учасником програми реімбурсації, вимушено було купувати необхідні для життя медичні препарати власним коштом. Вибору їм не залишили», - наголосили в обласній адміністрації.

Нагадаємо, на окуповану Луганщину завозять російських вчителів через дефіцит кадрів.