Атака Ірану на Ізраїль схожа на атаку рф на Україну – ISW

Атака Ірану на Ізраїль схожа на атаку рф на Україну – ISW

Комбінована атака Ірану на Ізраїль схожа на удари, які рф неодноразово завдавала по території України, намагаючись визначити оптимальний метод для уникнення та знищення проти протиповітряної та протиракетної оборони західного типу.

Про це пише ISW.

Зазначається, що іранська ракетно-безпілотна атака на Ізраїль яскраво демонструє, що Іран вчиться у росіян і хуситів розробляти дедалі більш небезпечні та ефективні удари по Ізраїлю та США.

У виданні пояснюють, що комбінація іранських безпілотників і крилатих і балістичних ракет проти Ізраїлю має на меті ввести в оману і вивести з ладу ізраїльську протиповітряну оборону. Частиною цих зусиль є одночасні атаки підтримуваних Іраном проксі-сил в Лівані і Ємені.

Зокрема цей іранський підхід повторює російські експерименти з комбінаціями балістичних і крилатих ракет разом з іранськими безпілотниками для запуску дедалі більш ефективних ударів здатних пробити як американські, так європейські системи протиракетної і протиповітряної оборони.

У ISW впевнені, що Іран також вивчив уроки з атак хуситів, спрямованих на міжнародне судноплавство навколо Ємену.

"Хусити використовували комбінації іранських безпілотників та ракет проти систем протиповітряної та протиракетної оборони США, що дозволило Ірану та хуситам протестувати та вдосконалити свої ударні комплекси", - йдеться у тексті.

У виданні вважають, що продовження використання дронів іранської розробки численними ворогами США і поглиблення зв'язків між сторонами, що їх використовують, допоможе Тегерану, росії, Північній Кореї та Китаю вдосконалити використання цих систем проти Сполучених Штатів, їхніх союзників і партнерів.

"США та їхні союзники і партнери стикаються з дедалі більш взаємопов'язаною групою супротивників, які допомагають один одному і вчаться один у одного", - підсумували в ISW.

Зокрема вночі Іран запустив по Ізраїлю 170 безпілотників, 30 крилатих ракет і 120 балістичних ракет. ЦАХАЛ заявляє про збиття 99% цілей.

Президент США Байден провів телефонну розмову з прем’єром Ізраїлю Нетаньягу та оголосив про термінове скликання лідерів країн G7.

Нагадаємо, що Джо Байден порівняв війну проти Гітлера з війною проти путіна.