Прибічниця Трампа внесла поправки у законопроєкт про допомогу Україні: "конгресменів - у ЗСУ"

Прибічниця Трампа внесла поправки у законопроєкт про допомогу Україні: "конгресменів - у ЗСУ"

Членкиня Палати представників США від республіканців Марджорі Тейлор Грін, яка є прибічницею експрезидента США Дональда Трампа, запропонувала свої поправки у новий законопроєкт про допомогу Україні.

Про це вона написала у соцмережі Х.

Одна із поправок вимагає, щоб будь-який член Палати представників, який проголосував за законопроєкт про допомогу Україні, був зобов’язаний вступити в Збройні сили України.

"Я маю на увазі, якщо ви хочете фінансувати війну, чому б вам не воювати в ній", – прокоментувала Грін.

Інша поправка Грін полягає у тому, що Україна повинна "закрити всі свої біолабораторії" й надати усі дані про такі "дослідження" уряду США, в іншому разі не отримає фінансування.

Інші поправки вимагають звіту, який би довів, що християнські церкви в Україні здатні працювати без втручання уряду, та що жодні кошти не можуть бути використані або витрачені доти, "доки уряд України не проведе вільні та справедливі вибори". 

Нагадаємо, посолка України у США Оксана Макарова розкрила подробиці законопроєкту про допомогу Україні, яку оприлюднили у Палаті представників США.

Законопроєкт передбачає асигнування у розмірі $60,8 млрд в частині допомоги Україні та регіональним партнерам для протидії росії.

Зокрема, $9,5 млрд передбачено на економічну допомогу Україні та країнам, що постраждали від вторгнення росії в Україну. А саме: $7,849 млрд на економічну допомогу Україні, що може включати пряму бюджетну підтримку, окрім відшкодування пенсій.

Президент США Джо Байден підтримав новий законопроєкт про допомогу Україні і заявив, що негайно його підпише після ухвалення у Палаті представників і в Сенаті.