У Палаті представників США подали 137 правок до законопроєкту про допомогу Україні

У Палаті представників США подали 134 правки до законопроєкту про допомогу Україні

У Палаті представників Конгресу США внесли до законопроєкту про допомогу Україні 137 правок, більшість яких запропонована конгресменами від Республіканської партії.

Про це повідомляється на сайті Комітету з питань регламенту Палати представників США.

Наприклад, правка №137 ліквідує все невійськове фінансування, пов’язане з Україною, правка №135 скасовує виділення коштів на діяльність Міністерства оборони США, спрямовану на оплату зброї та оборонних послуг для України в її боротьбі проти вторгнення путіна, правка №132 пропонує вважати всю фінансову допомогу, надану Україні, позикою, а правка №71 забороняє Сполученим Штатам прощати будь-яку позику США Україні. Правка №133 вимагає, щоб фінансова допомога США Україні не перевищувала загальних внесків європейських країн в Україну.

Є правка, яка вимагає від України надання застави будь-якої фінансової допомоги, наданої згідно із законопроектом, інша правка забороняє використовувати кошти для підтримки чи допомоги уряду чи збройним силам України з примусовим призовом.

Також є правка, яка забороняє фінансування України доти, доки президент США не подасть до Конгресу звіт, який містить стратегію участі США в Україні, іншою правкою забороняється розподіляти кошти, "доки Зеленський письмово не підтвердить Конгресу, що президент Трамп не звертався за допомогою до Зеленського, щоб вплинути на вибори 2020 року".

Конгресменка-трампістка Марджорі Тейлор Грін подала правки, які забороняють фінансування, доки Україна не заборонить аборти, а також забороняють фінансування "Азову".

Нагадаємо, посолка України у США Оксана Макарова розкрила подробиці законопроєкту про допомогу Україні, яку оприлюднили у Палаті представників США.

Законопроєкт передбачає асигнування у розмірі $60,8 млрд в частині допомоги Україні та регіональним партнерам для протидії росії.

Зокрема, $9,5 млрд передбачено на економічну допомогу Україні та країнам, що постраждали від вторгнення росії в Україну. А саме: $7,849 млрд на економічну допомогу Україні, що може включати пряму бюджетну підтримку, окрім відшкодування пенсій.

Президент США Джо Байден підтримав новий законопроєкт про допомогу Україні і заявив, що негайно його підпише після ухвалення у Палаті представників і в Сенаті.