На Закарпатті військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру: сталася епілепсія

На Закарпатті військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру: сталася епілепсія

На Закарпатті військовозобов'язаний помер у дорозі до навчального центра ЗСУ, медики не встигли приїхати і надати допомогу.

Закарпатський ТЦК та СП повідомив, що з чоловіком стався епілептичний приступ.

"По дорозі в навчальний центр у військовозобов’язаного стався епілептичний приступ. Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав "швидку допомогу", однак медики не встигли. За даним фактом призначено службову перевірку. Командування Закарпатського ОТЦК та СП висловлює співчуття рідним та близьким померлого", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що військовозобов'язані перед відправкою у навчальні центри проходять військово-лікарську комісію, яка має визнати їх придатними або непридатними до військової служби.

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив подробиці щодо ситуації зі смертю чоловіка на Закарпатті дорогою в навчальний центр.

"Відомо, що українець згідно з довідкою ВЛК був визнаний придатним до військової служби. Наразі щодо ймовірного порушення прав людини я відкрив провадження. Ця ситуація надалі перебуватиме на моєму особистому контролі. Також мої Представники у Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини", - наголосив Лубінець.   

Нагадаємо, на Тернопільщині у місті Бучач помер 49-річний чоловік після кількаденного перебування у ТЦК. Попередньо встановлено, що 25 лютого цей чоловік прибув до ТЦК для звірки військово-облікових документів та проходження військово-лікарської комісії.

У прокуратурі стверджують, що чоловік мав "алкогольну інтоксикацію", тому медкомісію не проходив. Проте у прокуратурі не пояснюють, чому чоловіка у такому стані працівники ТЦК залишили на своїй території на два дні.