Лисогор пояснив, чому ОВА зараз не може придбати квартири ВПО, та чи будуть зміни

Лисогор пояснив, чому ОВА зараз не може придбати квартири ВПО, та чи будуть зміни

Луганська ОВА, згідно з діючим законодавством, не може придбати квартири для ВПО, але направила в уряд пропозиції щодо змін механізму.

Про це в інтерв'ю “Суспільне Донбас” розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він наголосив, що одним з основних проблемних питань для переселенців є житло. Та пояснив, що, згідно закону, обласна адміністрація не може його придбати, а має право робити тільки шелтери. Водночас ЛОВА дуже багато "бореться по змінах".

“Ми (обладміністрація — ред.) не можемо купити квартири, немає механізму по закону. У нас дуже багато наш нормативний відділ зараз пропрацював. Ми направили на уряд пропозиції саме по зміні механізму. Тому що, ну, скажемо так: ти маєш це робити тільки на своїй території. Де мені, в Невському побудувати ці квартири? От тут треба зміна, що ми можемо фінансувати в тих чи інших регіонах”, - розповів Лисогор.

Також, зазначив Лисогор, з урахуванням того, що частині ВПО зняли виплати, людей “трохи десь підкосило”.

“Так, невелика гуманітарна допомога зараз. Ми в цьому напрямку зараз працюємо із європейськими партнерами й звернулись до уряду. Я думаю, що цього місяця будуть розглядати виділення коштів для того, щоб ми збільшили гуманітарний пакет”, - сказав він.

Нагадаємо, у 2024 році загальна сума проєктів на житло для переселенців становить майже 140 мільйонів євро. Це загалом 2800 квартир, де зможуть жити до 10 тисяч внутрішніх переселенців.