У Польщі кажуть, що українським біженцям продовжать захист і ніхто їх не видасть Україні

У Польщі кажуть, що українським біженцям продовжать захист і ніхто їх не видасть Україні

Польща продовжить захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту.

Про це заявив голова МВС Польщі Марчін Кєрвінський, підкреслюючі, що Польща буде охороняти права українців і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні, повідомляє Gazeta.pl.

"Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні", - заявив Кєрвінський.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що військовозобов'язаним чоловікам з України можуть не подовжити право на перебування у Польщі. За його словами, українські громадяни не виконують свої обов’язки перед своєю державою.Також міністр заявив про готовність Польщі допомогти Україні у відправленні цих громадян, якщо їм не буде продовжено право на перебування в країні.

Міністр МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що консульства України припиняють надання послуг чоловікам від 18 до 60 років. Зокрема, закордонні паспорти можна буде отримати тільки на території України. Кулеба назвав це "справедливим ставленням".