Німецька компанія допомагатиме з запуском виробництва у Сєвєродонецьку після деокупації

Німецька компанія допомагатиме з запуском виробництва у Сєвєродонецьку після деокупації

На території Сєвєродонецької громади планують запустити виробництво легких наповнювачів нового покоління для будівельної галузі з використанням пристрою «Sandosit».

Про це повідомляє Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Продукцію будуть використовувати, зокрема, для відбудови житлово-комунального фонду громади, об’єктів критичної інфраструктури, дорожнього будівництва тощо після деокупації  Сєвєродонецька.

Зазначається, що Сєвєродонецька МВА та компанія Rekers GmbH Maschinen- und Anlagenbau (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) уклали відповідний Меморандум про співробітництво. Підвалини заклали на Міжнародній виставці-конференції ReBuild Ukraine у листопаді минулого року у Варшаві (Польща).

«У рамках Меморандуму Rekers GmbH Maschinen- und Anlagenbau (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) зобов’язується надати всебічну допомогу у налаштуванні процесу виробництва легких наповнювачів на території громади. Зокрема, надати пристрій «Sandosit»,  допомогу в його транспортуванні, введенні в експлуатацію, шеф-монтажі та встановленні на місці розташування. А також провести навчання виробничого персоналу, забезпечити консультативну та організаційну допомогу з питань організації процесу виробництва», - йдеться у повідомленні.

Крім того, німецька компанія висловила готовність сприяти пошуку міжнародних інвесторів для покриття фінансових витрат, пов’язаних з процесом налагодження на території Сєвєродонецької громади такого виробництва.

Раніше повідомлялося, що до співпраці у відновленні Сєвєродонецька після деокупації вдалося залучити європейського інвестора.