У британській розвідці розповіли, де саме на ТОТ росія планує розпочати мобілізацію

У британській розвідці розповіли, де саме на ТОТ росія планує розпочати мобілізацію

рф готує перший призов на тимчасово окупованих територіях. Це буде перша мобылізація на захоплених територіях з моменту окупації.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Зазначено, що так "губернатор" Запорізької області підписав розпорядження, в якому йдеться про те, що росія готує необхідну інфраструктуру та заходи для проведення призову на військову службу в окупованих рф районах Запорізької області.

Аналітики повідомили, що це буде перший призов на цій тимчасово окупованій Росією території з моменту її незаконної анексії у вересні 2022 року.

"Цілком ймовірно, що росія розглядає цей захід як спосіб задовольнити потребу російських збройних сил у додатковому персоналі для підтримки своїх військових зусиль. Вплив указу, ймовірно, буде обмеженим з огляду на те, що значна частина населення Запоріжжя виїхала", - пояснили у розвідці.

Підкреслюється, що у Мелітополі, найбільшому окупованому росіянами місті Запорізької області, залишилося лише 40% довоєнного населення, і половина з них - це етнічні росіяни, яким запропонували роботу в місті.

"Цей указ також є частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на примушення населення прийняти російське управління. Кремль продовжує проводити невпинну політику русифікації на тимчасово окупованих територіях України", - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, що російська армія окупувала ще два населених пункти, згідно з інформацією Deepstate.