На Саміті міст і регіонів підняли питання будівництва квартир та програми пільгових іпотек для ВПО

На Саміті міст і регіонів підняли питання будівництва квартир та програми пільгових іпотек для ВПО

У Другому Міжнародному Саміті міст і регіонів обговорили будівництво квартир під соціальну оренду та про програму пільгових іпотек для ВПО.

Про це повідомляє Мінреінтеграції. 

Віцепрем’єрка Ірина Верещук взяла участь у Другому Міжнародному Саміті міст і регіонів. Зокрема, вона виступила модератором панельної дискусії на тему: «Внутрішньо переміщені особи: гуманітарний виклик».

Учасники обговорили співпрацю центральної та місцевої влади із міжнародними гуманітарними організаціями та донорами для підтримки постраждалого від війни населення. Особливу увагу учасники приділили питанню житла для внутрішніх переселенців. Зокрема, йшлося про будівництво квартир під соціальну оренду та про програму пільгових іпотек для ВПО.

Серед тем гуманітарного реагування обговорювали грошову допомогу, програму «Прихисток», облаштування місць тимчасового проживання ВПО, а також підготовку до наступного осінньо-зимового періоду.

У панелі як спікери взяли участь представники влади: міський голова Харкова Ігор Терехов, перший заступник Міністра соціальної політики України Дарія Марчак та перша заступниця начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталія Заболотна.

Також до дискусії долучилися: директор Офісу гуманітарної допомоги USAID Ксерсес Сідхва, представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Алессія Скіавон, старший проєктний координатор Представництва Кредитної установи для відбудови (KfW) в Україні Віталій Шмеріга та мер міста Кашкайш (Португалія) Карлуш Каррейраш.

Нагадаємо, МОМ планує побудувати близько 200 квартир для ВПО на Полтавщині.