Державі повернули 620 тис грн, які вніс підозрюваний у фінансуванні окупантів житель Луганщини у виді застави, а потім втік

Державі повернули 620 тис грн, які вніс підозрюваний у фінансуванні окупантів житель Луганщини у виді застави, а потім втік

Завдяки прокурорам Луганщини грошові кошти у розмірі понад 620 тис грн, сплачені підозрюваним у виді застави, повністю повернули в дохід держави. Фігуранта, якого підозрюють у фінсуванні окупантів та їхніх дій зі зміни конституційного ладу, наразі розшукують.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За клопотанням прокурора Луганської обласної прокуратури слідчий суддя ухвалив рішення про звернення в дохід держави застави у сумі понад 620 тис грн, внесеної підозрюваним у кримінальному провадженні.

Луганська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканця Голубівки за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 620 250 грн.

Підозрюваний вніс заставу, однак у подальшому почав переховуватися від правосуддя та був оголошений у розшук.

У зв’язку з невиконанням підозрюваним покладених процесуальних обов’язків Жовтневий районний суд Дніпропетровська задовольнив клопотання прокуратури щодо звернення внесених у якості застави коштів у дохід держави.

Нагадаємо, за ініціативи прокурорів Луганщини суд на підтримку ЗСУ спрямував понад 180 тис. грн застави, сплаченої бойовиком самопроголошеної «лнр».