"Щирою українською кричав: "Хлопці, я свій", – "Помста" полонила окупанта з Луганщини (ВІДЕО)

«Щирою українською кричав – хлопці я свій», – прикордонники «Помсти» полонили окупанта з Луганщини

Мобілізованого до російської армії жителя Луганщини взяли у полон прикордонники бригади «Помста» на Донеччині. Він вночі вийшов на позиції до українських протитанкістів.

Про це повідомляє 3 прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

За словами командира розрахунку протитанкових ракетних комплексів на псевдо "Журналіст", взятого у полон місцевого жителя мобілізували у лютому 2024 року. Затриманий не мав засобів захисту, та, за його словами, займався розносом їжі для окупантів. Він подолав шлях у кілька кілометрів, переховуючись від скидів з квадрокоптера, та випадково вийшов на позиції прикордонників.

«Передають по рації, що в наш окоп звалився "москаль", скажемо так. Побачив біле світло, яке виходить з траншеї. Відразу відступив назад, щоб його зустріти, як вчили, під перпендикулярним кутом. Коли він вже був на прицілі, я побачив, що він був без зброї. Це його врятувало від смерті», – розповів "Журналіст".

Протитанкіст на псевдо “Обозний” надавав полоненому першу домедичну допомогу:

«Протягом часу, коли він був у нас у підвалі, до того, як ми його вивели в тил, забезпечили його їжею, надали домедичну допомогу, все згідно з Женевською конвенцією. Всі його речі були зібрані в окремий мішок, який передався разом з ним. Якщо ми будемо відноситися до полонених так само, як військовослужбовці росії відносяться до нас, то чим ми кращі від них?», – сказав "Обозний".

Нагадаємо, третя штурмова бригада на Луганщині взяла у полон замкомандира роти та старшого сержанта 752-го полку рф.