Строк сплати плати за землю фізичними особами

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку повідомляє, що статтею 287 Податкового кодексу України визначено, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою .

Згідно із пунктом 287.5 статті 287 Податкового кодексу України податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

При переході права власності на будівлю, споруду (їх частину) податок за земельні ділянки, на яких розташовані такі будівлі, споруди (їх частини), з урахуванням прибудинкової території сплачується на загальних підставах з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно (пункт 287.6 статті 287 Податкового кодексу України).

Відповідно статті 287 Податкового кодексу України у разі надання в оренду земельних ділянок (у межах населених пунктів), окремих будівель (споруд) або їх частин власниками та землекористувачами, у тому числі зазначеними у пунктах 276.1, 276,4 статті 279, податок за площі, що надаються в оренду, обчислюються з дати укладення договору оренди земельної ділянки або з дати укладення договору оренди будівель ( їх частин).

ДПІ у м.Сєвєродонецьку звертається до фізичних осіб – платників плати за землю - здійснити платежі за землю в найкоротший термін.

З питань щодо нарахованих та сплачених сум по платі за землю фізичними особами необхідно звертатись до ДПІ у м. Сєвєродонецьку за тел. 4-43-78.

Начальник ДПІ у м. Сєвєродонецьку С.С.Погорєлий