За підтримки уряду Німеччини для ВПО з Луганщини створили Центри підтримки сім’ї

За підтримки уряду Німеччини для ВПО з Луганщини створили Центри підтримки сім’ї

На базі гуманітарних хабів Старобільської районної державної адміністрації на Київщині та Закарпатті діють Центри підтримки сім’ї.

Про це повідомляє Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України.

У центрах ВПО з Луганщини можуть отримати соціальні, рекреаційні, медичні, адміністративні та культурно-освітні послуги. Зокрема, там надаються комплексні інклюзивні послуги для дітей, враховуючи їхні індивідуальні освітні потреби та особливості розвитку.

«Центри пропонують широкий спектр послуг для дітей з ООП, включаючи: індивідуальні корекційні заняття з психологом; групові заняття з розвитку мовлення, когнітивних навичок, соціальних навичок; арттерапію казкотерапію, логоритміку та інші», - йдеться у повідомленні.

Проєкт реалізували у рамках ініціативи «Відкриті двері. Розширення доступу до соціальних послуг» ГО «Центр спільного розвитку «Дієва громада» за підтримки проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та імплементується Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Адреса хабу у Сваляві: вул. Чорновола, 3. Гуманітарний хаб працює з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 17:00.

Адреса хабу у Києві: бул. Лесі Українки, 26 А. Режим роботи з 10.00 до 17.00.

Нагадаємо, для луганчан на Закарпатті доступна послуга соціального супроводу.