США уточнили, чи дозволяють Україні бити по рф, і оголосили про $2 млрд допомоги

США уточнили, чи дозволяють Україні бити по рф, і оголосили про $2 млрд допомоги

Держсекретар Ентоні Блінкен, який другий день перебуває з візитом у Києві, заявив, що Україна сама приймає рішення, як їй вести війну.

Так він відповів на питання щодо застосування американської зброї по території рф.

Блінкен виступив на спільній пресконференції разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою за підсумками переговорів.

"Як я і сказав, ми абсолютно віддані справі перемоги України в цій війні. Задля людей, задля її майбутнього. Ми це визнаємо у своїй політиці і підкреслюємо, що це рішення має ухвалювати Україна для себе сама", - сказав він.

Також Блінкен повідомив, що Сполучені Штати виділять додаткові $2 млрд фінансової та військової допомоги для України.

"Ми маємо додаткову допомогу, яка наразі в дорозі. Насправді, деяка допомога вже прибула. Але я хочу додати до цього, оголосивши, що ми надамо додаткові $2 мільярди фінансової та військової допомоги Україні", – сказав Блінкен.

Нагадаємо,  Politico опублікувало статтю про те, що українські чиновники роблять нову спробу змусити адміністрацію Джо Байдена скасувати заборону на використання зброї, виготовленої в США, для ударів усередині росії. Група парламентарів президентської фракції Верховної Ради перебуває у Вашингтоні і намагатиметься вирішити питання цього дозволу через Конгрес.