На Закарпатті відкрили Луганський обласний будинок дитини № 2

На Закарпатті відкрили Луганський обласний будинок дитини № 2

У Бенедиківцях Закарпатської області урочисто відкрили нове приміщення релокованого Луганського обласного будинку дитини № 2.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

За інформацією, місцева влада ініціювала виділення земельної ділянки для будівництва житла, а благодійники допомогли у наповненні закладу необхідною технікою, меблями тощо.

Будинок дитини працює задля медико-соціального захисту дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, а також дітей з вадами розвитку від народження до 4 років. Заклад розрахований на 28 маленьких вихованців, на теперішній час в установі проживають 10 дітлахів. Перевезення 15 дітей із Республіки Словенія планується у ІІ кварталі 2024 року.

У ЛОВА також повідомили, що на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну у закладі перебувало 40 дітей, з них 5 дітей – з інвалідністю, які разом з супроводжуючими особами перемістилися до Львова у «Будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушення психіки». З 40 дітей: дві дитини-сироти, три позбавлені батьківського піклування, 35 – які опинилися у складних життєвих обставинах.

Нагадаємо, у Харкові відкрився новий простір для адаптації в місті, у якому внутрішньо переміщені (ВПО) та постраждалі від війни особи можуть отримати основні послуги та підтримку за принципом «єдиного вікна» в одному місці.