Чутливе травлення у котів: як вибрати безпечний та ефективний корм

Підбір корму для котів з чутливим травленням може здатися досить складним завданням, оскільки потреби таких домашніх улюбленців відрізняються. Ці тварини, навіть при звичній поведінці та самопочуттю, можуть по-різному реагувати на різні типи корму, включаючи, як сухий, так і вологий раціон. У них можуть проявлятися симптоми діареї або запору, а також кіт може відмовлятися від їжі та почати худнути. У такому випадку, власникам часто доводиться випробувати безліч різних видів кормів, щоб знайти той, який найкраще підходить для їхнього улюбленця. Спростити цей процес можливо, обираючи перевіреного українського виробника Optimeal https://optimeal.ua/ та звертаючись за консультацією до ветеринара. 

Складові безпечного та якісного корму

Щоб обрати якісний корм, важливо розуміти, з яких компонентів він повинен складатися. Виробник, продукція якого має попит на ринку, використовує натуральні інгредієнти та унікальну комбінацію складових для котів з чутливим травленням. Така лінійка від Optimeal створена для комплексної турботи про загальний стан здоров’я тварини. Склад збагачений комплексом Immunity Support Mix для підтримки імунітету, який містить:

  • Комплекс бета-глюканів, які сприяють підтримці імунітету тварини, забезпечуючи їй відповідний рівень захисту від різних хвороб та негативного впливу зовнішнього середовища.
  • Про- та пребіотики, зокрема Actigen - компоненти, що нормалізують травлення, покращують всмоктування корисних речовин та підтримують здорову роботу шлунково-кишкової системи.
  • L-карнитин - цей складник забезпечує енергетичний баланс та допомагає контролювати вагу тварини.
  • Ненасичені амінокислоти Омега-3 та 6, сприяють здоров'ю суглобів та слизових, підтримують імунітет тварини.
  • Антиоксиданти SubStar ULTRA також забезпечують захист від негативного впливу навколишнього середовища.
  • Біотин позитивно впливає на привабливість шкіри та шерсті тварини.

Також до складу входять швидкі та повільні вуглеводи -  складники, що забезпечують енергію та життєво необхідну поживність.Таурин сприяє нормалізації роботи серця та нервової системи. Ліпіди для засвоєння жиророзчинних вітамінів - компоненти, що відповідають за краще всмоктування корисних речовин.

Вище перераховані далеко не всі поживні складові, про які подбав виробник. Крім користі для організму, такий корм позитивно сприймається тваринами, завдяки приємному смаку та запаху. Поступово введіть таке харчування до свого раціону, щоб переконатися у цьому. 

Як зрозуміти, який корм потрібен вашому котові?

Найкращим методом, який допоможе зрозуміти чи підходить вибраний корм вашому улюбленцю буде спостереження та контроль ветеринара. Якщо раніше ви використовували інший раціон, не поспішайте з переходом та реагуйте на те, чи із задоволенням кіт їсть вибраний вами корм. 

Якщо у вашого пухнастика присутні проблеми з травленням, йому потрібен корм для чутливого шлунково-кишкового тракту. Він націлений на позитивні зміни, завдяки унікальному складу. Часто, такі корми називаються беззерновими, адже містять лише легкозасвоювані інгредієнти, які не викликають важкість та негативні симптоми. Це може бути як вологий, так і сухий корм, які відрізняються особливостями щодо смаку, принципу зберігання та іншим факторам. Зважте потреби свого домашнього улюбленця, щоб надати перевагу найкращому раціону, який допоможе уникнути неприємностей, пов’язаних зі здоров’ям та самопочуттям тварини. 

Де придбати сертифікований корм?

Широкий асортимент якісної та сертифікованої продукції представлений на офіційному сайті Optimeal. Кожен відповідальний петперент зможе придбати корм без посередників за доступними цінами. Пропонуються лінійки для різних потреб, тому знайдется оптимальний варіант для кота з чутливим травленням. Такий корм буде складатися з правильного співвідношення корисних компонентів, які допомагають підтримувати шлунково-кишковий тракт та здорове самопочуття. Регулярне годування спеціально розробленим раціоном має позитивний ефект у довгостроковій перспективі, тому потурбуйтеся про свого пухнастого друга, завдяки досвіду та відповідальному підходу популярного виробника Optimeal.