"Починається о 3-й годині ранку й може тривати цілий день", - військовий про штурми Білогорівки та темношкірих найманців рф

Українські військові неподалік Білогорівки, Луганська область, 17 червня 2022 рік. Getty Images

Війська рф тричі за місяць змінювали тактику, аби прорвати оборону Білогорівки на Луганщині. Окупанти посилили штурми, наразі спроби марні, селище під контролем українських військ.

Про ситуацію на ділянці фронту поблизу Білгорівки Луганської області в етері "Суспільне. Студія" розповів  військовослужбовець 81-ї бригади ДШВ Олександр.

За його словами, бригада наразі в обороні, армія рф штурмує активно, останнім часом починає штурмувати вдосвіта.

"Змінився час штурмів. Починається о 3-й годині ранку і може тривати цілий день по декілька спроб. Світовий день став більший. Зранку дуже багато туману, за рахунок цього ефективно спробувати штурмувати. Але всі спроби були невдалі", — наголосив військовий.

Військові російської армії у травні кілька разів змінювали тактику, намагаючись досягти успіху поблизу Білогорівки.

"За цей місяць три рази мінялась тактика. Починали з обстрілів касетами, а потім під вечір колона йшла з 8-10 гольф-карів, які намагались доїхати до позицій. Наступна спроба штурму була вже на важкій техніці. Далі намагались доїхати на мотоциклах. Останній штурм —масована атака РСЗВ, далі їде техніка, за нею піхота, як підтримка для штурмових груп, які висунулись та починають наступ малими групами на наші позиції", — описав ситуацію військовослужбовець.

Окупаційні війська застосовують танки, БМП, МТ-ЛБ, така техніка має додаткові захисні конструкції, які наварюють зверху. Атакують українські війська за підтримки авіації —різних артилерійських систем, "Град", "Сонцепьок". Бійці 81-ї бригади уражають техніку та відбивають штурми.

"Завдяки дронам, якщо це розвідувальні, то ми можемо завчасно, ще на підступах виявляти ворога. Далі вже робота "арти", ударних дронів, повна готовність піхоти. Сказати, що дронів достатньо, — ні. За день під час штурму використовують 40-50 FPV", - каже він. 

Наразі проти 81-ї бригади, зауважив Олександр, стоять мотострілецькі бригади рф, спецпідрозділ "Ахмат", артилерійські підрозділи, "Шторм V", а на останньому штурмі серед окупантів помітили темношкірих військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше очільник Луганщини Артем Лисогор  підтвердив, що у районі Білогорівки йде загострення ситуації, але щільні обстріли та ворожі штурми відбуваються.