путін готовий зупинити війну на поточних лініях бойових дій, - Reuters з посиланням на 4 джерела

путін готовий зупинити війну на поточних лініях бойових дій, - Reuters з посиланням на 4 джерела

Президент росії володимир путін готовий зупинити війну в Україні за допомогою домовленого припинення вогню, яке визнає поточні лінії бойових дій.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чотири російські джерела, які стверджують, що путін буде готовий продовжувати боротьбу, якщо Київ і Україна Захід не реагує.

"Три джерела, знайомі з дискусіями в оточенні путіна, сказали, що він висловив розчарування невеликій групі радників щодо того, що він вважає спробами Заходу завадити переговорам, і рішенням президента України Володимира Зеленського відмовитися від переговорів", - стверджує видання.

"путін здатний "воювати скільки треба", але він готовий і до припинення вогню - щоб "заморозити" війну", - вважає джерело Reuters, яке працювало з путіним і знало про настрої в Кремлі.

Логіка путіна, на думку джерел Reuters, у тому, що він вважає: успіхів у війні "поки що достатньо, щоб "продати" перемогу російському народу" - і тому хотів би використати прогрес росії на полі бою, "щоб залишити війну в минулому".

Reuters пише, що поспілкувався з п’ятьма людьми, які працюють або працювали з путіним на вищому рівні в політичному та діловому світі. П'яте джерело не коментує заморожування війни на поточних рубежах.

Речник пуіна Дмитро Пєсков у відповідь на прохання про коментарі сказав, що глава Кремля неодноразово давав зрозуміти, що росія відкрита до діалогу для досягнення своїх цілей, заявивши, що країна не хоче "вічної війни". У МЗС і оборони України на запитання Reuters не відповіли.

Нагадаємо, NYT писав, що у Білому домі вважають що наступні кілька місяців можуть виявитися критичними в Україні, тому росія і Україна можуть укласти перемир'я, подібне до корейського варіанту 1953 року.