Кабмін зобов'язав забезпечити справедливе відключення електрики в Україні

Кабмін зобов'язав забезпечити справедливе відключення електрики в Україні

Уряд зобов’язав обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії в Україні.

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль, повідомивши про ухвалення відповідної постанови.

Він зазначив, що пріоритетне енергозабезпечення матимуть об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, військові підприємства та підприємства, які виконують мобілізаційні завдання.

Шмигаль запевняє, що Кабмін "в щоденному режимі працює, аби покращити ситуацію в енергетиці". За його словами, є три завдання: "Перше - це децентралізація енергосистеми та розвиток відновлювальної енергетики, бо це також менш вразливі для ворога об’єкти. Друге - це подальша інтеграція з ЄС та розширення можливостей для імпорту електроенергії. Третє - це ремонти та відновлення того, що зараз критично важливо відновити".

Нагадаємо, в Україні з 14 травня розпочалися щоденні відключення електроенергії як для підприємств так і для споживачів через те, що російські обстріли зруйнували ТЕС у Харкові та Київщині та пошкодили низку підстанцій в інших регіонах. Через це енергосистемі України не вистачає маневрової генерації. 

Проте українці у соцмережах скаржаться, що й досі обленерго не виробили зрозумілого графіка відключень. Електрику вимикають непередбачувано і нерівномірно.

Читайте також: Україна житиме з дефіцитом електроенергії як мінімум до серпня, а максимум - два роки, - прогноз експертів