Велика Британія проаналізувала наступ росіян на Харківщині

Велика Британія проаналізувала наступ росіян на Харківщині

Наразі Харківський фронт стабілізувався. 

Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії.

Зазначено, що російські війська продовжують атакувати Вовчанськ під час наступу, який розпочався 10 травня 2024. Наразі триває боротьба за місто. 

"Українські сили, що його захищають, відбивають більшість російських атак. Село Бугруватка, ймовірно, перебуває під їхнім контролем. Російські війська намагаються встановити фізичний контроль над переправою через річку Сіверський Донець", - повідомили у тексті.

Водночас на Лук'янському напрямку рф продовжує атакувати в напрямку села Липці. Але, за даними Генштабу ЗСУ, станом на вечір 22 травня 2024 року, суттєвого прогресу армія росії так і не отримала.

Зокрема від 17 травня 2024 року путін заявив, що російські війська створюють "буферну зону безпеки" в Харкові. Проте наразі це не вдалося зробити.

"Північний харківський фронт, ймовірно, стабілізувався, а російський територіальний контроль є фрагментованим і необ'єднаним. Успіхи росії на цьому напрямку будуть обмежені наступного тижня, оскільки початковий імпульс рф був стриманий українським опором", - підсумували у звіті.

Нагадаємо, що президент України озвучив втрати серед військових під час наступу на Харківщині.