Наступ на Харківщині: Зеленський озвучив втрати серед військових

Наступ на Харківщині: Зеленський озвучив втрати серед військових

Президент України Володимир Зеленський заявив, що прорив росіян у Харківській області закінчився військовими жертвами 1 до 8, тобто один українець на вісім росіян.

Про це він розповів в інтерв'ю журналістам з Казахстану, Киргизстану та Узбекистану, про що пише казахстанське видання "Власть".

Зеленський заявив, що путіну абсолютно наплювати на розуміння людського життя.

"Мало того, йому наплювати на те, хто якою мовою говорить. Йому наплювати і на своїх людей, як на цивільних, так і на військових", - додав президент України.

Він розповів, що російський прорив у напрямку Харкова, який стався трохи понад два тижні тому, закінчився військовими жертвами 1 до 8, один українець на вісім росіян.

"І скажіть, десь там дається ця статистика, йому цікаві (втрати людей) чи ні? До цього на тиждень було близько 2-3 тис. жертв - я постійно отримую аналітику про вбивство російських військових. 2-3 тис. сімей втратили своїх дітей. Та йому абсолютно наплювати. Путін у цей час у лазні перебуває, або де він там - у СПА, який показували неодноразово? Він у цей час займається зовсім іншим. Але ручки він свої маленькі не відмиє, звичайно, від усього цього кровопролиття", - наголосив Володимир Зеленський.

Він зазначив, що питання в тому, щоб "світ не посипався".

"Світ повинен об'єднуватися, (інакше) не витримає жодна з країн: ні Киргизстан, ні Казахстан, у якого хороші зв'язки з Китаєм", - підкреслив глава української держави.

На думку Зеленського, ніхто не витримає повномасштабної війни з росіянами поодинці. Зокрема Україна діє не поодинці.

"Україна бореться разом зі своїми людьми", - сказав президент України.

Нагадаємо, що кількість втрат російської армії на фронті сягнула півмільйона.