Зеленський про відсутність Байдена на саміті миру: "путін аплодуватиме стоячи"

Зеленський про відсутність Байдена на саміті миру: "путін аплодуватиме стоячи"

Президент Володимир Зеленський заявив, що США підтримують проведення саміту миру у Швейцарії, але він не знає "на якому рівні".

Про це Зеленський розповів під час пресконференції.

Зеленський вважає, що візит Байдена на саміт є важливим.

"Я би дуже хотів, щоб особисто був присутній президент Байден. Ми знаємо, що Америка підтримує саміт, але ми не знаємо, на якому рівні. Я вважаю, що це не дуже сильне рішення. Я вважаю, що Байден потрібен саміту миру, потрібен іншим лідерам, які дивляться на реакцію США. Не присутність його... Цьому аплодуватиме путін, причому стоячи", - сказав він.

Нагадаємо, за інформацією Bloomberg, на українському саміті миру у Швейцарії не буде ані президента США Джо Байдена, ані віце-президентки Камали Гарріс.

Заплановано, що Байден вилетить із зустрічі G-7 на півдні Італії до Лос-Анджелеса для збору коштів 15 червня разом із голівудськими акторами. До збору збираються приєднатися колишній президент Барак Обама та телеведучий Джиммі Кіммел.

"Рішення підкреслює, що Байден продовжує перемикатися в режим передвиборчої кампанії, оскільки він намагається подолати перевагу колишнього президента Дональда Трампа в ключових штатах напередодні виборів у листопаді. Крім того, минулого місяця Трамп вперше за поточний виборчий цикл затьмарив зусилля Байдена зі збору коштів, зібравши 76 мільйонів доларів до своїх 51 мільйона доларів", - пише видання.

Видання вважає, що вибір Байдена також відображає ширший песимізм щодо конференції, яку погодилася організувати Швейцарія на прохання президента України Володимира Зеленського, який відвідав країну в січні.