Який податковий (звітний) період є першим для ФОП (новостворених), які до закінчення місяця в якому відбулася державна реєстрація подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування?

Відповідно до абз. другого пп.298.1.2 п.298.1 ст.298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої або п’ятої груп, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

Для зареєстрованих в установленому законом порядку суб’єктів господарювання (новостворених), які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої або п’ятої групи, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, в якому відбулася державна реєстрація (абз. другий п.294.4 ст.294 ПКУ).

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУМД О.А. Височина