За торгівлю підакцизними товарами без відповідної ліцензії штраф становить не менше 17 тис. грн.

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку нагадує суб’єктам господарювання, що з вересня п. р. за оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій штрафні санкції становлять 200% вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень. Відповідно до Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами може здійснюватися суб'єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, за наявності у них ліцензій. Щорічна плата за ліцензію складає:

- на роздрібну торгівлю алкогольними напоями становить 8000 грн. на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книга обліку розрахункових операцій), що знаходиться в місці торгівлі;

- на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі - 2000 грн. Звертаємо увагу, що для своєчасного одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами платнику необхідно подати заяву з документами не пізніше, ніж за 10-15 днів до початку її дії, а продовження терміну сплати за ліцензію здійснювати за 10 днів до її закінчення. Дія ліцензії призупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу за ліцензію, а поновлюється - у разі сплати заборгованості. ДПІ у м. Сєвєродонецьку звертає увагу суб’єктів господарювання на те, що, починаючи з 29 вересня 2014 року, для оформлення (отримання вперше, отримання дублікату, проставлення відмітки про внесення щоквартальних платежів) ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами слід звертатись безпосередньо до територіальних центрів обслуговування платників (ЦОП). Платникам, які здійснюють торгівлю зазначеними підакцизними товарами у місті Сєвєродонецьку, документи для оформлення ліцензії необхідно надавати та отримувати ліцензії (дублікати ліцензій) до ЦОП ДПІ у м. Сєвєродонецьку за адресою: 93400, м. Сєвєродонецьку, вул. Енергетиків, буд. 72, тел. (06452) 4-02-12.

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУМД О.А. Височина