Луганський гурт TWO BUS до Міжнародного дня захисту дітей презентував новий сингл

Луганський гурт TWO BUS до Міжнародного дня захисту дітей презентував новий сингл

1 червня 2024 року, до Міжнародного дня захисту дітей, український рок-гурт TWO BUS з Луганщини презентував у вільному доступі на стрімінгових платформах свій новий сингл «Глобус» («Озброєні діти»).

Про це «Сєвєродонецьк онлайн» розповів фронтмен гурту Дмитро Проха.

«Пісня – це філософські роздуми про майбутнє: що може статися, якщо й надалі будуть тривати війни. Мова не тільки про війну в Україні – тут маються на увазі всі збройні конфлікти, що вирують у світі. Один з меседжів композиції: сильніше двері відкриті, за ними озброєні діти. Ми хочемо донести, що людству необхідно зрушити з місця у цьому питанні й подорослішати, бо війни зачіпають по декілька поколінь людей й руйнують долі», – поділився музикант.

За його словами, сингл є найдовшою композицією у дискографії гурту. Запис відбувався у трьох студіях звукозапису за участю дев’яти музикантів з різних міст України – Луганська, Харкова, Запоріжжя, Києва та Чернівців.

Запис бек-вокалу, Київ, Євген Кугаєвський

Слова та музика народжувалися у квітні-травні 2022 року у Чернівцях та Харкові, а вперше пісню представили у січні 2023 року в Києві на першому запланованому концерті після повномасштабного вторгнення рф в Україну. Ця композиція відкрила концерт та стала відправною точкою нового творчого етапу гурту.

У лютому 2023 року гурт зібрався у Києві для запису музичного альбому та зробив запис вокалу, гітари й клавішних інструментів. Матеріали відправили музикантам TWO BUS у Німеччину для запису духових інструментів. Після отримання демозапису концепт композиції почав змінюватися.

Німеччина, зведення та мастеринг, Антон Чуріков

Улітку 2023 року запис продовжився у Чернівцях з додаванням ритм-секції та електрогітари.

Фінальне аранжування, зведення та мастеринг завершили навесні 2024 року у Гері (Німеччина) на домашній студії звукозапису.

«Родзинкою» цієї композиції, ділиться Дмитро, є валторна та рояль.

Запис валторни у Німеччині, Антон Чуріков

«Цією піснею ми хочемо сказати, що у дітей має бути справжнє дитинство, а не те, що вони переживають у війну. Тим паче багатьох втягують у збройну агресію. Зокрема, там є такий рядок: одні перейшли на «маки» (мається на увазі Macbook – ред.), інші – без інсектицидів», – розповів Дмитро.

При цьому він зазначив: їхня команда розуміє, що кожна людина, слухаючи музику чи читаючи вірші, робить свої висновки й вимальовує власну картинку у голові: «Ми сподіваємося, що слухачі оцінять нашу пісню й кожен зробить для себе висновок. Але маємо надію, що наш меседж дійде до аудиторії».

Обкладинка синглу

Обкладинка для синглу теж має свою історію. Було два варіанти: один зроблений в Україні, інший – у Німеччині. Остаточний вибір зробили завдяки другу гурту, військовому з Сєвєродонецька, який після прослуховування пісні обрав варіант обкладинки.

Цікавим є той факт, що фото, яке стало лекалом обкладинки синглу, зроблено у Сєвєродонецьку на озері Чисте напередодні 24 лютого 2022 року.

Реліз синглу «Глобус» («Озброєні діти») можна послухати за посиланням

Читайте також: “Музика як терапія: як змінився рок-гурт з Луганщини "Two Bus”