Зеленський заявив, що розуміє чоловіків, які не хочуть йти на фронт

Зеленський заявив, що розуміє чоловіків, які не хочуть йти на фронт

Президент України Володимир Зеленський сказав, що розуміє тих чоловіків, які не хочуть воювати, але водночас наголосив на необхідності мобілізації.

Про це він сказав в інтерв'ю The Guardian.

Зокрема президент розповів історію українки, яку він зустрів у Португалії напередодні. Жінка сказала, що її чоловік загинув на фронті, і запитала, що буде тепер, коли залишилося так мало патріотичних добровольців.

"Я їй відверто сказав: "Ми повинні зробити все, щоб якомога швидше закінчилася війна". І мені дуже шкода, що ти втратила чоловіка. Він герой, і він точно герой не лише для вас, але й для всіх нас. Але ми не можемо сказати, що спочатку були патріоти. Бо якщо патріотів на передовій немає, то чому путін нас досі не окупував і не зрівняв нас остаточно?", - заявив Володимир Зеленський.

Він визнав, що "після двох з половиною років війни, звичайно, це дещо інша енергія", і визнав, що розуміє тих чоловіків, які не хочуть воювати, але "чесно кажучи щодо тих, хто вже воює, необхідна мобілізація".

"Іноді бувають випадки, про які ви згадали. Деякі люди не хочуть брати участь у війні. Хтось боїться. І я думаю, що вони люди. Усі ми люди. Але не скажеш, що зараз усі тікають, а раніше не тікали. Ні, це не так", – сказав президент України.

У виданні зазначили, що це була "довга та продумана відповідь, але вона залишила без відповіді складне питання про те, скільки ще Україна зможе воювати з армією, яка все частіше складається з мобілізованих військ, а не з волонтерів".

Нагадаємо, що, згідно зі слів Зеленського, США передали сигнал про дозвіл бити по рф