У Харківській ОВА відмовилися назвати підприємства, які мали займатися будівництвом фортифікацій у регіоні

У Харківській ОВА відмовилися назвати підприємства, які мали займатися будівництвом фортифікацій у регіоні

Харківська ОВА відмовилася надати інформацію щодо підприємств, які не виконали договірні зобов’язання перед адміністрацією щодо будівництва оборонних фортифікацій у Харківському регіоні.

Про це повідомляє Ґвара Медіа.

Зазначено, що журналісти відправили запит в облвійськадміністрації та отримали відповідь.

Їх зацікавило, які підрядні підприємства не виконали роботи з будівництва фортифікацій на Харківщині та були замінені на інші з проханням надати назви таких підприємств.

Крім того, у виданні попросили надати перелік підприємств чи ФОПів підрядників з робіт на спорудження фортифікацій, які послуги чи роботи замовлялися та суми коштів, які були перераховані цим підприємствам чи ФОПам.

Проте в ОВА заявили, що ці дані є службовою інформацією з обмеженим доступом.

"Доцільно наголосити, що відомості про заходи, повʼязані із плануванням, проведенням організаційних заходів щодо обладнання (побудови) фортифікаційних споруд у сфері територіальної оборони належать до «Переліку відомостей, що становлять службову інформацію», затвердженого розпорядженням Харківської обласної військової адміністрації від 05.12.2023 Nº 912 пункту 13.23, і є інформацією з обмеженим доступом відповідно до статті 6 Закону", - відповіли у Харківській ОВА.

Варто також відзначити, що Харківська обласна військова адміністрація була відповідальною за третю та частково другу лінію оборони в області.

Попори це, 10 травня російська армія пішла повторним наступом на Харківщину, перейшовши кордон України одразу у двох напрямках.

Нагадаємо, що в Збройних Силах розповіли про ситуацію у Вовчанську.