У Раді порадили українцям готуватися до 10-годинних відключень електрики

У Раді порадили українцям готуватися до 10-годинного відключення електрики

Ситуація в енергетиці надскладна, рф не припиняє удари, тому населенню варто зважати не тільки на підвищення тарифу на світло, але й думати про те, як підготуватися до важкої зими.

Про це заявив нардеп та член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк, повідомляє 24tv.ua.

Він рекомендує усім бути готовими до того, що за температури у –10 градусів, українці будуть зі світлом лише по 12-14 годин на добу, а по 10 годин – без нього. За його словами, це може бути середньостатистичним сценарієм цієї зими.

"Ситуація наступна, ми з вами маємо розуміти, що об’єктивно… і це найголовніший момент зараз, ще головніший, ніж сам тариф на електроенергію… ми маємо сьогодні всі говорити відверто, що підняття тарифу на електроенергію не дасть можливості все одно у 2024 році бути 24 години на добу зі світлом. Тому що ситуація насправді надскладна і ми її бачимо на початку літа і вона буде взимку, на жаль, ще складнішою, – сказав Нагорняк.

Нагадаємо, з 1 червня тариф на електроенергію підвищився до 4,32 грн за кіловат-годину. Така ціна буде чинна до 1 травня 2025 року. Згодом може відбутися новий перегляд розміру тарифу.