Кабмін залишить 100% бронювання для поліцейських і рятувальників

Кабмін залишить 100% бронювання для поліцейських і рятувальників

Кабінет міністрів України невдовзі має затвердити постанову щодо бронювання від мобілізації громадян певних категорій професій.

Про це в ефірі Радіо Свобода сказав народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

"Так як і поліцейські, рятувальники мають бути заброньовані на 100%. І це вже компетенції і відповідальності Кабінету міністрів України… Я думаю, що рятувальники з точки зору законодавчого регулювання і з точки зору завдань, які вони виконують – забезпечують функціонування держави і порятунок людей. Тому я не думаю, що будуть якісь спроби їх мобілізувати", – сказав він.

Веніславський додав, що розмов про зняття бронювання з поліцейських та рятувальників у парламенті та в уряді нині немає. Однак, якщо такі пропозиції лунатимуть, це питання винесуть на Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

"Загальна концепція національної безпеки та оборони охоплює діяльність і забезпечення правопорядку і безпеки громадян України, що забезпечується відповідними службами. Тому я сподіваюся, що Кабінет Міністрів України виважено підійде до цієї проблеми. А ми зі свого боку, на засіданні комітету це питання також піднімемо, якщо будуть якісь сигнали про те, що є наміри зняти бронь з ДСНСиків або з поліцейських", – сказав він.

Раніше про скасування бронювання для рятувальників писав народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко. А видання ВВС писало, що бронювання скасують також і для поліцейських. На сайті уряду нещодавно зареєстрували петицію про бронь для рятувальників. За лічені дні петиція набрала понад 30 тис. підписів.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, в Офісі президента відмовилися від ідеї економічного бронювання.