Переселенці з Луганщини допомогли з працевлаштуванням на Сумщині

Переселенці з Луганщини допомогли з працевлаштуванням на Сумщині

Мешканка Біловодської селищної громади отримала роботу завдяки допомозі центру зайнятості.

Про це повідомляє Луганський обласний центр зайнятості.

У 2022 році мешканка Семикозівки Біловодської громади Маргарита Семикоз переїхала до Сумської області. Протягом тривалого часу вона була без роботи. У жінки була дитина дошкільного віку, якій необхідно було відвідувати дитячий садочок. Тож Маргарита обрала можливість дистанційного перебування на обліку у Біловодському районному центрі зайнятості.

Фахівець центру зайнятості запропонував їй пройти безкоштовні курси за напрямом «Психологічна допомога у подоланні стресових та тривожних станів». Після закінчення курсів жінка отримала сертифікат.

Через місяць після отримання сертифіката Маргарита обговорила варіант працевлаштування до ТОВ "МІКС 2020" продавцем продовольчих товарів. Магазин знаходиться поруч із дитячим садочком. Роботодавець прийняв рішення дати можливість внутрішньо переміщеній особі працювати за узгодженим робочим графіком.

До фахівців центру зайнятості можна звертатися за номерами гарячих ліній: 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройти за посиланнями: для мешканців Луганщини та для роботодавців та підприємців. 

Нагадаємо, департамент економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА проводить опитування щодо працевлаштування жителів Луганської області, які перемістилися до інших регіонів України.