ЛОВА: Без паспорта рф на окупованій Луганщині можна жити до кінця року, озимим після морозів загрожує посуха

ЛОВА: Без паспорта рф на окупованій Луганщині можна жити до кінця року, озимим після морозів загрожує посуха

Загарбники подовжили термін перебування на окупованій Луганщині без паспорта рф. У самопроголошеній «лнр» посівам озимої пшениці загрожує ґрунтова посуха.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, особам без громадянства рф дозволили до 31 грудня 2024 року проживати на території самопроголошеної «лнр» на підставі наявних документів. Потім вони визнаватимуться іноземцями та матимуть право звернутися за посвідкою на проживання.

«Примусова паспортизація дала збій. Раніше було визначено, що українці могли мешкати на цих територіях без документів російського зразка лише до 1 липня. Після чого загарбники погрожували влаштувати депортацію», - прокоментували у ЛОВА.

Також повідомляється, що на Новопсковщині, Білокуракинщині та Біловодщині окупанти зафіксували ґрунтову посуху під посівами озимої пшениці. Так, на Біловодщині запаси продуктивної вологи на глибині до 20 см знизилися з 7 до 5 мм, а на глибині до 1 м – до 57 мм. На окремих ділянках запаси вологи на метровій глибині дорівнюють лише 4 мм. Крім того, відзначається слабке формування продуктивних органів, засихання листя та стебел. 

Раніше повідомлялося, до через травневі похолодання у самопроголошеній «лнр» втратили, лише за офіційними даними, 7 % майбутнього врожаю. Водночас продовжується вивіз сотень тисяч тонн зерна до регіонів росії.