Отримував мільйонні виплати як військовополонений: луганчанина підозрюють у шахрайстві

Отримував мільйонні виплати як військовополонений: луганчанина підозрюють у шахрайстві

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру експравоохоронцю з Луганщини та його дружині, які, перебуваючи на тимчасово окупованій території, незаконно оформили собі виплату, призначену сім’ям військовополонених.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За інформацією ДБР, у перші дні повномасштабного вторгнення рф правоохоронець втік зі служби у Старобільському районі на тимчасово окуповані території Луганщини, де перебувала його дружина.

Вона направила командуванню чоловіка документи, що його нібито захопили у полон росіяни. На підставі цих документів подружжя з липня 2022 по січень 2024 року незаконно отримувало виплати грошового забезпечення, передбачені для сімей військовополонених. Загальна сума отриманих коштів - понад 2,6 млн гривень.

При цьому сам фігурант, зазначили у відомстві, намагався влаштуватися на службу до незаконно створених правоохоронних органів самопроголошеної «лнр».

Колишнього правоохоронця підозрюють у дезертирстві та шахрайстві (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 190 КК України). Його дружині також заочно повідомили про підозру у шахрайстві (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 190 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про арешт майна фігурантів, у тому числі банківського рахунку, на який незаконно надходили виплати.

Процесуальне керівництво веде Луганська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Нагадаємо, судитимуть офіцера СБУ, який дезертував на Луганщині на початку вторгнення.