Мінекономіки закликає жінок освоювати чоловічі професії: мобілізація спричинила дефіцит працівників

Мінекономіки закликає жінок освоювати чоловічі професії: мобілізація спричинила дефіцит працівників

Внаслідок дефіциту працівників, спричиненого мобілізацією, Україні потрібно перекваліфікувати жінок на "чоловічі" професії.

Про це заявила міністерка економіки Юлія Свириденко.

 "Насамперед ідеться про жінок, які вже сьогодні опановують колись суто "чоловічі" професії. Наприклад, охоронців, водіїв вантажівок, автобусів чи навіть тракторів - такі зараз реалії ринку праці", - зазначила Свириденко.

"Перекваліфікація спеціалістів, разом з працевлаштуванням ветеранів - це головні виклики для Уряду на ринку праці. ЄБРР розгляне можливість фінансово підтримати реалізацію відповідних програм перекваліфікації, як з боку держави, так і зі сторони українського бізнесу", - наголосила Свириденко.

Нагадаємо, про дефіцит працівників говорять керівники різних підприємств і місцеві органи влади. Зокрема Київський метрополітен повідомив про брак кадрів через мобілізацію. Через це з червня київське метро збільшило інтервали руху поїздів – 3-4 хвилини у пікові години та до 6 хвилин у міжпікові години на всіх трьох лініях. 

Мер Дніпра Борис Філатов каже, що через мобілізацію і відсутність бронювання скоро у місті скоро не буде кому працювати на водоканалі й теплоенерго. Філатов наголосив, що працівники критичної інфраструктури – "це не клітинки у спущених зверху “планах”, а ті, хто дає можливість жити в тилу нормальним життям. Зокрема сімʼям тих, хто воює".