Японія та Україна планують укласти нову угоду, - ЗМІ

Японія та Україна планують укласти нову угоду, - ЗМІ

Уряд Японії працює над підписанням нового документа з Україною. Він передбачатиме економічні заходи для підтримки відновлення країни.

Про це повідомив японський телеканал Японії NHK з посиланням на урядові джерела.

Зазначено, що співрозмовники ЗМІ нагадали, що Японія має конституційні обмеження, тому співпраця, ймовірно, буде зосереджена на економічній допомозі для відновлення України, а особлива увага буде приділена енергетичному сектору.

Відомо, що наразі триває підготовка до переговорів прем'єр-міністра Японії Кісіда Фуміо та президента України Володимира Зеленського.

Джерела повідомили, що підписання документа планується під час цьогорічного саміту G7, який почнеться 13 червня в Італії.

Водночас Кісіда наголосив на важливості якнайшвидшого припинення російського вторгнення в Україну та досягнення справедливого і тривалого миру. Він також додав, що його країна готова докласти зусилля для досягнення цього рішення.

Очікується, що на майбутніх переговорах Кісіда Фуміо підтвердить співпрацю між Японією та Україною, а також повідомить про намір своєї країни продовжувати санкції проти рф.

Нагадаємо, що раніше Японія та Україна обговорювали можливість оборонної співпраці.