Школярів на окупованій Луганщині навчатимуть історії за новою програмою – путін особисто дав доручення, – Лубінець

Школярів на окупованій Луганщині навчатимуть історії за новою програмою – путін особисто дав доручення, – Лубінець

З вересня учні 5-7 класів на тимчасово окупованій Луганщині навчатимуться за оновленим підручником з історії рідного краю.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

“За особистим дорученням путіна для школярів розробили курс регіональної історії у трьох томах для пришвидшеного занурення дітей у викривлену парадигму проросійської соціальної, культурної та історичної пам’яті”, – написав він у своєму телеграм-каналі.

Наразі триває чергове переписування історичних фактів про утворення території тимчасово окупованої Луганської області, референдум, передумови “вільного входження” області в склад рф, і “спеціальну воєнну операцію” як рятівну місію.

Так, за повідомленням окупаційних медіа, “для виховання підростаючого покоління” тільки у 2023 році 110 бібліотек Херсонщини укомплектували “належними” книгами на 50 млн. рублів (22,7 млн. грн).

“Шляхом тотальної індоктринації, примусової асиміляції, зміни ідентичності, промивання мізків та контролю Росія здійснює політику геноциду українців. Закликаю міжнародну спільноту звернути увагу на тотальні порушення прав дитини, які рф щоденно вчиняє на ТОТ. Українські діти потребують більшого, ніж засудження. Вони чекають твердих рішень та дієвих кроків від тих, хто може вплинути на російський режим!” – зазначив Лубінець.

Нагадаємо, випускників шкіл окупованої Луганщини агітують вступати у військовий заклад в Маріуполі.