В ISW оцінили, на що вистачить ресурсів рф під час літнього наступу

В ISW оцінили, на що вистачить ресурсів рф під час літнього наступу

росія має хиткий баланс між втратами і новоутвореними силами. І саме це не дозволить її армії принципово посилити свої наступальні операції найближчим часом.

Про це йдеться в Інституті вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на українського військового оглядач Костянтина Машовеця. 8 червня він зазначив, що частина із заявлених 30 000 військовослужбовців, які рф формує щомісяця, прибуває на фронт як заміна та підкріплення бойових сил. Тобто зусилля росії з формування збройних сил дозволили їхнім військам створити лише обмежені оперативні та стратегічні резерви.

Зокрема російські війська використали свою ініціативу на, щоб визначити темп бойових дій в Україні протягом останніх місяців, який, здається, призведе до втрат, приблизно рівних або трохи менших, ніж кількість новостворених сил.

У виданні наголосили, що цей ретельний баланс між втратами росіян і новоутвореними силами вимагає, щоб російські сили не значно посилювали наступальні операції протягом тривалого періоду часу. Тобто цей баланс стає ще більш вузьким, якщо взяти до уваги втрати та формування нових сил лише для російського бойового складу.

Водночас ISW спостерігає "пульсацію" російських наступальних операцій уздовж фронту в останні місяці. Під час них російські сили чергують інтенсивні напади та нижчий оперативний темп, щоб поповнити втрати.

Тобто російське командування, ймовірно, буде змушене вибрати лише один напрямок для літнього наступу.

Нагадаємо, що Речник ОСУВ "Хортиця" розповів про ситуацію на Харківщині.