Суд окупантів позбавив волі українських прикордонників, які нібито намагалися вбити їхнього чиновника

 Суд окупантів позбавив волі українських прикордонників, які нібито намагалися вбити їхнього чиновника

Суд окупантів на Луганщині засудив двох колишніх співробітників прикордонної служби України до 17 і 14 років позбавлення волі. Нібито вони робили замах на життя помічника прокурора Міловського району.

Про це пишуть окупанти.

Нібито 27 лютого 2023 року під дном автомобіля помічника прокурора Міловського району фігуранти заклали саморобний вибуховий пристрій, який оперативно знешкодили співробітники правоохоронних органів окупантів.

"Під час допиту обвинувачені в подробицях розповіли про те, що в лютому 2023 року отримали завдання від співробітника СБУ України вчинити замах на вбивство або вбивство співробітника районної прокуратури з метою дестабілізації обстановки в республіці, залякування місцевого куратора з подальшою доповіддю київським. координати схованки та забравши елементи вибухового пристрою, вони зібрали його за інструкцією та, знаючи, де припарковано автомобіль помічника районного прокурора, закріпили його до днища транспортного засобу”, - розповіли окупанти.

Докази ворожий суд визнав достатніми для винесення ним вироку. Залежно від ролі кожного, їм призначено покарання у вигляді 17 та 14 років позбавлення волі з відбуванням перших чотирьох років у в'язниці, а далі - у виправній колонії суворого режиму зі штрафом у розмірі 500 тисяч рублів.

Там уточнили, що колишні співробітники прикордонної служби України визнали себе винними.

Нагадаємо, у центрі Луганська пролунав вибух в будівлі окупаційної прокуратури - загинув "генпрокурор".