Лисогор про затримання росіянами людей в окупації: “Методичку треба давно вже змінювати”

Лисогор про затримання росіянами людей в окупації: “Методичку треба давно вже змінювати”

Затримання людей на окупованих територіях Луганщини за підтримку українських військових -  картинка, яка “заходить” росіянам.

Таку думку в ефірі “Еспресо” висловив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Він прокоментував новину про затримання на Старобільщині жінки, яка нібито робила донати на користь “Азова” та “Правого сектора”.

“Ви знаєте, я вам скажу, що методичку треба давно вже змінювати. Одне й те саме...Так, хлопці воюють. Але воно доходить вже до маразму. Іноді отримуєш інформацію про те, як жінка ледь не завела  групу ДРГ. Воно просто на вуха не налазить. От сама підтримка у населення думки, що ось нацисти, от націоналісти прийдуть, будуть всіх різати - це вже російська доктрина стала. На Луганщині, звісно, всі розуміють ситуацію. Десятий рік, вибачте, йде війна. Але для росіян ця картинка заходить. Тому що ось були удари, ось вони затримали. Ось стоїть дівчинка на відео. Я дуже сумніваюсь, якби затримали зрадницю на росії, це б виглядало так”, - вважає Лисогор.

Він звернув увагу, що на відео з затримання однієї жінки забагато спецпризначенців.

“При тому ми володіємо інформацією, що до мгб їхнього та до місцевих органів влади у тому ж якраз Старобільську почали набирати людей - я зараз нікого не хочу образити - але вища освіта вже не треба, професійна технічна освіта підійде. І набір до того ж мгб триває постійно. Куди вони діваються, ми ж з вами прекрасно розуміємо. Десь, мабуть, виконують дуже важливі завдання. А тут, ви бачите, ціла розвідка спрацювала, залучили росгвардію. Ну, картинку зробили гарну”, - прокоментував очільник Луганщини.

Водночас він зауважив, що засоби розвідки у країни-агресора доволі потужні, і вони мають змогу перевірити подібні перекази.

“І транзакції, напевно, вино десь... Але я хочу побажати людям в окупації бути обережнішими просто і все. А те, що багато людей, які там знаходяться, підтримують Україну і готуються до її повернення...у цьому я дуже впевнений”, - резюмував Лисогор.

Нагадаємо, у Старобільському районі окупаційні силовики затримали громадянку України за нібито переказ коштів на допомогу «Азову» та «Правому сектору».