Збільшили план витрат на функціонування КП Сєвєродонецької громади: куди підуть гроші

Збільшили план витрат на функціонування КП Сєвєродонецької громади: куди підуть гроші

Очільник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк збільшив запланований обсяг фінансування Міської цільової програми забезпечення функціонування комунальних підприємств, які надають житлово-комунальні та інші послуги на території Сєвєродонецької міської територіальної громади, на 2024 рік.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Сєвєродонецької МВА №449 ВА від 10 червня 2024 року, яке оприлюднили на офіційному сайті адміністрації.

Так, Стрюк скасував дію розпорядження від 22.02.2024 № 160 ВА, яке затверджувало зазначену програму у попередній редакції. У ньому загальний обсяг запланованих фінансових ресурсів на виконання заходів програми визначався у розмірі 138 928,9 тис. грн.

У розпорядженні від 10 червня цю суму збільшили до 140 248,5 тис. грн. Зокрема, з 3300 тис. грн. до 4619,6 тис. грн. збільшили орієнтовні обсяги фінансування заходів для забезпечення функціонування КП “Житлосервіс “Світанок”.

“Комунальні підприємства майже повністю втратили джерела власних надходжень внаслідок бойових дій, спричинених військовою агресією російської федерації та
окупацією території Сєвєродонецької МТГ. Для забезпечення виконання власних статутних завдань, збереження кадрового потенціалу, комунальні підприємства потребують залучення додаткового фінансування”, - пояснюється у документі.

Очікується, що гроші мають піти на виконання зобов’язань з виплати заробітної плати працівникам (у тому числі - погашення заборгованості), своєчасне здійснення платежів до бюджетів, виконання зобов’язань перед ПФУ з відшкодування виплати на доставки пільгових пенсій, забезпечення виконання функцій та задач, покладених на підприємства (оренда приміщень, придбання ПММ), поповнення статутних капіталів комунальних підприємств.

Виконання заходів Програми, згідно з розпорядженням, планують забезпечити коштом бюджету громади.

Раніше "Сєвєродонецьк онлайн" розбирався, які доходи отримали керівники сєвєродонецьких КП у 2023 році.