Сєвєродонецьке КП визначили критично важливим в особливий період: деталі

Сєвєродонецьке КП визначили критично важливим в особливий період: деталі

Очільник Луганщини Артем Лисогор зобов’язав визначити критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період КП “Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку”.

Про це йдеться у розпорядженні голови Луганської ОДА/начальника ОВА № 136 від 7 червня 2024 року, яке опублікували на офіційному сайті ЛОВА.

Згідно з документом, критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період також визначаються КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської міської ради” та Луганська обласна школа вищої спортивної майстерності.

У розпорядженні зазначається, що підставами для цього є відповідність перелічених організацій критеріям, зазначеним:

  • у підпунктах 4,5,6 пункту 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджених постановою Кабміну від 27.01.2023 р. № 76.
  • у підпунктах 5,7 пункту 1 Критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальної громади в особливий період на території Луганської області, затверджених розпорядженням голови ОДА/начальника ОВА № 76 від 13.04.2023 р.

Сектору мобілізаційної роботи апарату ОДА Лисогор доручив надіслати копію розпорядження Міністерству економіки та Міністерству оборони України.

З початку 2024 року подібними розпорядженнями Артем Лисогор визначив критично важливими КП “Рубіж відновлення” Рубіжанської міської ради, КНП “Новоайдарська багатопрофільна лікарня” та “Новоайдарський центр первинної медико-санітарної допомоги” Новоайдарської селищної ради, а також КНП ЛОР “Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

Нагадаємо, Кабінет міністрів змінив порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану.