Народився та загинув на Луганщині: у Франківську поховають захисника Олександра Трифонова

Народився та загинув на Луганщині: у Франківську поховають захисника Олександра Трифонова

17 червня 2024 року в Івано-Франківську поховають капітана Олександра Трифонова. 12 березня 2022 військовослужбовець зник безвісти у Попасній на Луганщині.

Про це написала на Facebook-сторінці дружина військовослужбовця Людмила Трифонова, пише "Суспільне".

"Сьогодні два роки три місяці... "На щиті" ти повертаєшся додому. Біль. Я дякую всім рідним і близьким за те, що ви вірили й молилися", — написала Людмила Трифонова.

Вона повідомила, що похорон Олександра Трифонова почнеться 17 червня о 13:00 у Будинку смутку на вул. Ребета, 3.

Як розповіли "Суспільному" колеги військовослужбовця з будівельної компанії, у якій він працював, Олександр Трифонов народився 15 травня 1979 року у Ровеньках Луганської області, в родині шахтаря.

Олександр закінчив з відзнакою Львівський інститут Сухопутних військ "Львівської політехніки" (зараз — Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного — ред.) та отримав звання лейтенант. Мав звання майстра спорту з боксу та кандидата в майстри спорту з легкої атлетики.

У 2001 році він одружився з Людмилою, у них народилися дві доньки. До 2006 року Олександр Трифонов служив у 24 бригаді. Згодом — працював у військовому інституті. Звільнився у званні капітана.

Через рік він переїхав в Івано-Франківськ, працював у будівельній компанії.

24 лютого 2022 року Олександр Трифонов прибув до пункту постійної дислокації 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Воював на Луганщині.

Нагадаємо, на війні загинув луганчанин, чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко.