росія змінила тактику: чому ворог скоротив паузу між ракетними ударами по Україні

росія змінила тактику: чому ворог скоротив паузу між ракетними ударами по Україні

Частота російських ракетних ударів по Україні наразі зазнала змін. Якщо впродовж попередніх місяців між атаками витримувалася пауза від тижня до двох, то у червні пауза скоротилася до 2-5 днів.

Про це розповів Олександр Коваленко.

Він зазначив, що у цій тактиці немає нічого принципово нового: у 2023 році (з кінця квітня) російські війська реалізовували саме такий план – попередньо накопичивши ракети, а потім розтягнувши на кілька місяців регулярні удари кожні 2-3 дні, і в основному обмеженим боєкомплектом.

"Не виключено, що зараз ворог реалізує аналогічну тактику, але в умовах проблематичнішого накопичення ракет і при врахуванні спустошення складів із радянськими запасами", - повідомив Коваленко.

Згідно з його слів, процес виробництва ракет у рф не продемонстрував якогось феноменального зростання і залишається на рівні торішніх показників:

  • Х-101/555 – у середньому до двох ракет на добу;
  • КРМБ "Калібр" – від 20 до 30 ракет на місяць;
  • 9М723 ВТК "Іскандер" – до 20 ракет на місяць;
  • Х47М2 "Кинджал" – у середньому одна ракета на тиждень.

"З усього цього списку особливу настороженість викликають КРМБ "Калібр", яких через украй рідкісне застосування у РОВ накопичено більше, ніж Х-101/555/55 разом узятих", - розказав експерт.

Він додав, що також є ризики відновлення ударів ракетами П-800 "Онікс". Проте в обох випадках ці удари також не матимуть масового характеру через обмежені можливості застосування носіїв (у першому випадку) та обмежену кількість пускових (у другому).

"Тобто за бажання почастішання ударів російському командуванню варто зважати на власні можливості виробництва – змоги вийти за межі обмеженого БК вони не мають", - підсумував Олександр Коваленко.

Нагадаємо, що аналітик BILD проаналізував ситуацію на Донбасі.