З 1 січня 2015 року запроваджується нова система електронного адміністрування ПДВ

За словами заступника начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку Ольги Височиної, запровадження нової системи унеможливить формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, а це, у свою чергу, сприятиме підвищенню рівня надходжень податку до бюджету та скорочення обсягу тіньової економіки в країні. «Разом з тим, наслідком запровадження електронного адміністрування стане зниження тиску на бізнес, зменшення впливу людського фактору та зменшення корупції» - зазначає Ольга Височина.

Одним з нововведень є зменшення кількості критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування. Зокрема, в новій редакції відсутні такі критерії як рівень середньої заробітної плати, який має більше значення для розрахунку податку з доходів громадян; кількість працюючих; наявність розбіжностей між податковим кредитом платника та податковими зобов'язаннями його контрагентів. Як наслідок – зменшиться кількість обтяжливих для бізнесу звірок та перевірок, у тому числі перевірок «по усьому ланцюгу постачань до виробника або імпортера». Крім того, до 31 грудня 2014 року продовжено режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур. Скасовано звільнення від оподаткування ПДВ операцій з поставки лісоматеріалів, паливної деревини, відходів лісопереробної промисловості. Оподаткування за «0» ставкою податку послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами Інтерсіті + також відмінено.

До уваги платників податків! З 1 січня 2015 року відбудеться зміна, що стосуються платників ПДВ збільшення «порогу» обов'язкової реєстрації підприємства платника ПДВ з 300 тисяч гривень до 1 мільйона гривень.

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку О.А. Височина