У Південній Кореї озвучили умову, за якої скасують будь-які обмеження на допомогу Україні

У Південній Кореї озвучили умову, за якої скасують будь-які обмеження на допомогу Україні

У неділю, 23 червня, радник з питань національної безпеки Південної Кореї Чанг Хо Джін заявив, що країна "не буде нічим зв'язана" щодо допомоги Україні, якщо рф надасть КНДР високоточну зброю.

Про це повідомляє Yonhap.

Чанг підкреслив, що рішення Сеула про надання зброї Україні залежить від того, як розвиватиметься військова співпраця Москви та Пхеньяна.

"Я хотів би наголосити, що все залежить від того, що зробить росія. Чи залишиться для нас лінія, якщо росія передасть високоточну зброю Північній Кореї?", - сказав Чанг Хо Джін.

Тобто Південна Корея може надати Україні летальну зброю, якщо путін перетне цю інію.

Також у Південній Кореї заявили, що переглянуть свою позицію щодо відмови від постачання зброї Україні після того, як президент рф і лідер Північної Кореї підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Цей документ зобов’язує країни співпрацювати в галузі оборони та військових технологій.

Зокрема путін попередив, що надання Сеулом зброї Україні буде "дуже великою помилкою".

Водночас Чанг заявив, що не тільки Південна Корея, а й росія повинні докласти зусиль для поліпшення двосторонніх відносин.

"Якщо вони хочуть відновити й просунути корейсько-російські відносини вперед, я хотів би ще раз повторити, що російська сторона повинна добре подумати", - заявив він.

Нагадаємо, що Південна Корея розглядає можливість озброєння України у відповідь на договір росії і КНДР.