II міський шаховий чемпіонат серед школярів м.Сєвєродонецьк

II міський шаховий чемпіонат серед школярів м.Сєвєродонецьк

2 листопада 2014 року розпочався II міський чемпіонат з шахів. У Сєвєродонецькому міському Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся перший турнір, за участю вихованців шахового гуртка СМ ЦДЮТ та школярів міста.

Минулого навчального року відновилась добра та корисна традиція проведення шахових змагань. Нагадаємо, що ще за радянських часів у Палаці піонерів, правонаступником якого став Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості, існувала така традиція. Але на кілька років вона була втрачена. Вже чотири роки поспіль відновив свою роботу гурток з шахів у СМ ЦДЮТ. У тісній співпраці з навчально-виховними закладами міста, зокрема ССШ № 17 та НВК, відновлено і традиційні шахові турніри. Кожен бажаючий може відвідати заняття справжнього майстра цієї гри - Сєрякова Сергія Миколайовича. Особливістю цих занять є різновікові групи. Учні початкових та старших класів грають за одним столом. «Це тому, - пояснює керівник гуртка, - що сьогодні багато талановитих дітей. Доказ цьому – результати змагань». Змагання проходили за швейцарською системою. Це турнірна система, при якій у кожному наступному турі зустрічаються супротивники з однаковою або близькою кількістю очок. Дуже часто молодші вихованці бувають набагато уважніші, ніж дорослі. За результатами сумарної кількості балів, набраних усіма гравцями у кожному турі, переможцями першості стали

    серед юнаків:

     І місце – Савєл’єв Карім (ССШ № 17, 7 кл.) ;

     ІІ місце – Коваленко Даніл (ЗОШ № 4, 2 кл.);

     ІІІ місце – Ткаченко Олексій (ССШ № 17, 4 кл.);

     серед дівчат:

     І місце – Лукашевич Ліза (СЗШ № 4, 6 кл.) ;

     ІІ місце – Стародинова Катерина(ССШ № 17, 11 кл.).

Учасників змагання та переможців привітав голова міського шахового клубу Ю. О. Рахманінов. Головою журі була майстер спорту Н.М.Величко, доречи, єдина жінка у міському шаховому клубі.

Вітаємо юних шахістів та бажаємо подальших успіхів і цілеспрямованої роботи в спорті.

Галерея зображень

II міський шаховий чемпіонат серед школярів м.Сєвєродонецьк
Копилова Анастасія Володимирівна, методист