Пентагон стежить, чи не відправить КНДР свої війська в Україну воювати за рф

Пентагон стежить, чи не відправить КНДР свої війська воювати за рф в Україну

Пентагон вважає, що потрібно стежити за тим, чи не з'являться на полі бою в Україні війська Північної Кореї на боці росії.

Про це заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

"Це точно те, за чим слід стежити. Я думаю, що якби я був керівництвом військового персоналу Північної Кореї, я б поставив під сумнів свій вибір щодо відправлення своїх сил як гарматне м’ясо в незаконній війні проти України. І ми бачили втрати російських військ – отже – але знову ж таки, ми будемо стежити за тим", - сказав Райдер.

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ином підписали двосторонній договір, який зобов’язує кожну сторону надати негайну військову допомогу іншій у разі збройної агресії проти однієї з них.

путін під час візиту до КНДР назвав поставки західної зброї Україні для ударів по цілях на російській території "грубим порушенням узятих на себе західними країнами обмежень у рамках різноманітних міжнародних зобов'язань".

рф після повномасштабного вторгнення почала зближуватися з країнами-ізгоями Іраном і КНДР, налагоджуючи з ними військове співробітництво. За даними західних розвідок, рф отримує зброю з КНДР в обмін на технології і продукти харчування. Іран поставляє рф "шахеди" і технології з їхнього виробництва.