путін поскаржився, що поставки Україні F-16 для ударів по території рф - це грубе порушення

путін поскаржився, що поставки Україні F-16 для ударів по території рф - це грубе порушення

Російський диктатор володимир путін під час візиту до КНДР назвав поставки західної зброї Україні для ударів по цілях на російській території "грубим порушенням узятих на себе західними країнами обмежень у рамках різноманітних міжнародних зобов'язань".

Він сказав про це, оголошуючи про підписаний сьогодні росією та Північною Кореєю договір про стратегічне партнерство, повідомляє ВВС.

"Підписаний сьогодні договір про всеосяжне партнерство передбачає, зокрема, надання взаємної допомоги у разі агресії проти одного з учасників цього договору", — заявив путін за підсумками переговорів з Кім Чен Ином.

Кім Чен Ин підкреслив, що договір носить "миролюбний та оборонний характер".

"І росія, і Корея проводять незалежну зовнішню політику і не сприймають мову шантажу та диктату", - сказав путін.

Лідер КНДР раніше висловив повну підтримку розв'язаної росією війни в Україні, за що путін йому подякував.

"Високо цінуємо послідовну та незмінну підтримку вами російської політики, зокрема на українському напрямі", — сказав він.

Нагадаємо, рф після повномасштабного вторгнення почала зближуватися з країнами-ізгоями Іраном і КНДР, налагоджуючи з ними військове співробітництво. За даними західних розвідок, рф отримує зброю з КНДР в обмін на технології і продукти харчування. Іран поставляє рф "шахеди" і технології з їхнього виробництва.

Spiegel писав, що війна росії в Україні змусила об'єднуватися світові диктатури, створюючи нову "вісь зла". У цьому контексті згадувався і Китай, який на офіційному рівні спростовує свою участь у озброєнні рф.