КНДР у липні направить на окупований Донбас військово-інженерні сили на допомогу рф, - ISW

КНДР у липні направить на окупований Донбас військово-інженерні сили на допомогу рф, - ISW

Північна Корея відправить військово-будівельні та інженерні сили для участі в "відбудовних роботах" в окупованій Донецькій області вже в липні 2024 року.

Про це повідомляє ISW з посиланням на повідомлення південнокорейської телевізійної мережі TV Chosun, яка цитувала представника уряду Південної Кореї.

Корея очікує, що Північна Корея направить масштабні інженерні сили в окуповану Донецьку область вже в липні 2024 року і що ці сили допоможуть відновити інфраструктуру.

Повідомляється, що північнокорейські військові мають 10 інженерних бригад, і TV Chosun підрахував, що Північна Корея може заробляти до 115 мільйонів доларів щороку від росії, якщо вона надішле три або чотири інженерні бригади в окуповану Україну.

ISW зазначив, що росія, схоже, прагне створити коаліцію дружніх держав, які мають історично теплі зв’язки з Радянським Союзом, включаючи Північну Корею та В’єтнам, щоб сформувати основу альтернативного світового порядку.

При цьому ISW ще не спостерігав за повідомленнями, які свідчать про те, що військовослужбовці Північної Кореї мають намір брати участь у бойових діях в Україні, але пряма інженерна підтримка Північної Кореї може вивільнити військову силу росії для операцій уздовж лінії фронту та допомогти росії розширити військову інфраструктуру та оборонних укріплень в окупованій Україні.

Нагадаємо, Пентагон вважає, що потрібно стежити за тим, чи не з'являться на полі бою в Україні війська Північної Кореї на боці росії. Речник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив, що "якби він був керівництвом військового персоналу Північної Кореї, то поставив би під сумнів свій вибір щодо відправлення своїх сил як гарматне м’ясо в незаконній війні проти України".

19 червня російський диктатор володимир путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ином підписали двосторонній договір, який зобов’язує кожну сторону надати негайну військову допомогу іншій у разі збройної агресії проти однієї з них.