Керівник "Укренерго" Кудрицький розповів, що заробляє 420 тис. грн на місяць

Керівник "Укренерго" Кудрицький розповів, що заробляє 420 тис. грн на місяць

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький має зарплату приблизно 420 тис. грн на місяць, зарплати членів правління "Укренерго" становлять близько 250 - 300 тис. грн на місяць.

Про це розповів сам Кудрицький в інтерв'ю hromadske.

"Ні про які 2 мільйони гривень на місяць, про які писали у медіа, не йдеться і ніколи не йшлося. Мою зарплату мені встановила наглядова рада у 2020 році під час призначення на посаду. Я заробляю приблизно 420 000 грн на місяць після сплати податків", – сказав він.

Кудрицький зазначив, що його зарплата не змінювалася з 2020 року, при цьому оплата праці персоналу "Укренерго" за цей період зросла в середньому на 70%.

"У період пандемії більшість річних премій, які були передбачені контрактом, ми із членами правління не отримували. З початком повномасштабного вторгнення їх просто "заморозили", - додав він.

Кудрицький додав, що у наглядовій раді "Укренерго" більшість незалежних членів — іноземці.

"Зокрема, в Наглядовій раді у нас працюють два експрезиденти європейського об’єднання операторів енергосистем ENTSO-E. Їм дуже важко пояснити, що таке надбавка за стаж, надбавка за інтенсивність праці тощо. Вони просто оцінили ринок праці у 2020 році й озвучили, яку суму я буду отримувати, і вона містить передбачені законодавством надбавки", - зазначив він.

Нагадаємо, середня зарплата українських чиновників за 4 місяці 2024 року зросла на 32% і перевищила позначку 50 тис. гривень. За рівнем зарплат перше місце у списку лідерів опинилася Нацкомісія з енергетики (НКРЕКУ) – 89,7 тис. гривень.